Zeemacht

Voetbaloverzicht Noordkop: verzwakt Zeemacht fors onderuit, winst voor JVC

Advertentie:

Regio Noordkop – MSV Zeemacht verloor in de vijfde klasse met 6-0 van Hugo Boys. Trainer Harold de Klerk wist vooraf al dat het zwaar zou worden. “Er waren veel jongens niet aanwezig en dat waren juist de meest belangrijke. Ik had elf man toen het duel begon. Dan weet je gewoon dat er bijna een wonder moet gebeuren om goed te presteren. Zeker tegen een sterke ploeg als Hugo Boys.”

Binnen twaalf minuten stond het al 2-0. Nog voor de pauze kon de tegenstander nog twee keer scoren. In de tweede helft ging het beter met de thuisploeg. “We hielden beter stand, al lukte het niet om te scoren. Een middag om snel te vergeten.” Zondag 17 maart is de thuiswedstrijd tegen Nieuw Niedorp. “Dan moet het heel anders gaan en dat kan ook, want ik verwacht veel vaste krachten dan weer terug. We zijn weer aan een goed resultaat toe.”

Winst JVC
JVC had in de tweede klasse geen moeite in Heiloo met koploper HSV. Rik Schop kwam vier keer tot scoren. Na vier minuten kon hij de score openen. Nog voor de pauze scoorde hij nog twee keer en had zijn hattrick te pakken. Wel kon de koploper net voor het rustsignaal op 1-3 komen.

De tweede helft was nog niet begonnen of Schop scoorde weer. Het lukte HSV daarna niet om terug te komen. Invaller Wilco Dobbe kon in blessuretijd nog 1-5 maken. JVC had het als degradatiekandidaat uitstekend gedaan en heeft aan extra veel zelfvertrouwen gewerkt

Gelijkspel ZAP
ZAP kwam in de derde klasse uit tegen Meervogels niet verder dan 1-1. Meervogels kon in de laatste minuut nog gelijk maken. Meervogels had vooraf nog kans op de tweede periodetitel, maar het moest dan wel winnen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. In de tweede helft nam ZAP het initiatief en in de 90e minuut, toen vriend en vijand zich al hadden neergelegd bij 0-0, knalde middenvelder Fedde Both de bal in eigen doel. ZAP moest incasseren dat het vrijwel direct daarna weer gelijk stond. Gezien de geringe krachtsverschillen had geen van beide teams de volle winst verdiend.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button