Zeemacht

Zwemmers Zeemacht promoveren naar landelijke Eerste Divisie

Advertentie:

Den Helder – Voor de laatste ronde van de KNZB zwemcompetitie trokken de Zeemacht wedstrijdzwemmers naar het Leeghwaterbad in Purmerend, het thuisbad van de lokale zwemvereniging WZ&PC. Door de goede prestaties in de vorige rondes maakte Zeemacht kans te promoveren naar de landelijke Eerste Divisie, maar hier moest wel flink hard voor worden gezwommen.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van jeugdtrainster Nienke Oosterhuis. Hierna kwamen verschillende estafettes aan de start, waarbij de dames 4×50 vrije slag estafette, bestaande uit Emma Riemers, Amber van der Kruk, Jet Kleine en Tessa van Dijk-Mosch tweede werd en de mixed junioren 4×100 wisselslag estafette, met Jelte Boonstra, Emil Fuchs, Chaya Bremer en Romée Smit, de winst behaalden. Winst was er ook bij de jeugd 4×50 wisselslag estafette, bestaande uit Femke Paus, Emma Marsman, Eric van Heezick en Thijmen van Boheemen.

Individueel
Op de individuele nummers won Chaya Bremer bij de meisjes junioren 3&4 zowel de 200 meter wisselslag als de 100 meter vrije slag. Op de 200 wisselslag won Jelte Boonstra bij de junioren 3&4. De jeugd 1&2 zwemmers kwamen goed voor de dag met winst voor Thijmen van Boheemen op de zware 400 meter wisselslag en de 100 meter vrije slag. Bij de jongens junioren 1&2 bezette Giovanni Wolfgang en Ryan Bais de eerste plekken op zowel de 200 meter wisselslag als de 100 meter vrije slag. Romée Smit won zowel de 200 meter wisselslag als de 100 meter vrije slag bij de meisjes junioren 1&2. Bij de senioren was er winst voor Emma Riemers op de 100 meter wisselslag.

De wedstrijd werd afgesloten met de spectaculaire mixed 8×50 meter vrije slag estafettes, met winst voor het eerste team van Zeemacht en een verrassende tweede plaats voor het tweede team van Zeemacht. Door deze prestaties eindigde MSV Zeemacht niet alleen op de tweede plek van de A-klasse van de Regio Midwest, maar promoveert het ook naar de landelijke Eerste Divisie, het op-een-na hoogste niveau in Nederland. Een fantastische prestatie voor de zwemmers en trainers van Zeemacht, die het met beperkte middelen moet doen ten opzichte van de grotere zwemverenigingen in het land.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button