Hollands KroonVideo

Ben Tops zet huifkar aan de kant (video)

Slootdorp – Na 18 jaar is het over en uit voor Ben Tops met zijn vertrouwde huifkar op de jaarlijkse bloemendagen in Anna Paulowna. Hij zet zijn kar aan de kant en gaat verhuizen naar Schagen.

In die 18 jaar heeft hij vele ritten gemaakt en een hoop mensen van informatie voorzien. Dit zou zijn laatste jaar worden, maar door alle malaise rond het coronavirus is er vroegtijdig een abrupt einde aan gekomen. Alle boekingen die er liepen werden gecanceld en nieuwe boekingen bleven uit. “Dus dan blijft er maar een ding over en dat is stoppen”, aldus Ben.

Hij heeft het al die jaren met plezier gedaan en de mensen voorzien van allerlei informatie over de bollenteelt. Op de vraag of hij de beëindiging van zijn poldertour een jaar kon uitstellen was het antwoord resoluut nee. “De boerderij is verkocht en de nieuwe eigenaar wil de huifkar erbij hebben. Dus voor ons is het nu echt over”.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button