17-jarige scooterrijder onder invloed

Den Helder – Agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 04.15 uur, een jongen op een scooter rijden over de Marsdiepstraat. Ten einde hem staande te houden gaven zij hem een stopteken, maar de bestuurder ging er vandoor. Hierbij werden diverse verkeersovertredingen begaan.

Op de Jan Verfailleweg lukte het de jongen te stoppen. De 17-jarige bestuurder bleek niet alleen diverse verkeersovertredingen te hebben, begaan maar uit de speekseltest kwam naar voren dat er ook sporen van drugs in zijn lichaam zaten. Hier werd hij voor aangehouden. Hij kreeg voor de verkeersovertredingen in totaal vijf bekeuringen, het negeren van de avondklok was de zesde. De scooter was in een dusdanige slechte staat dat er een WOK-melding op gezet is.

De passagier was het met de aanhouding kennelijk niet eens en besloot de agenten te beledigen, waarbij een bepaalde ziekte als bijvoeglijk naamwoord erg vaak werd gebruikt. Deze 18-jarige man werd aangehouden ter zake belediging. Tijdens het vervoer dreigde hij seks te hebben met de moeder van de agent en zou hij de agenten zelfs doodmaken. Op het bureau vernielde hij tevens zijn cel door deze onbruikbaar te maken. Hem wordt belediging, bedreiging en vernieling ten laste gelegd.

Mobiele versie afsluiten