Sport

Glenn van Nierop hoopt op podium bij NK Stayeren

Advertentie:

Wieringerwaard – Glenn van Nierop uit Wieringerwaard wil op het podium bij het NK stayeren dinsdag 20 februari. Een wedstrijd over vijftig kilometer van 250 meter per ronde.

Na een goed wegseizoen en tijdens de strandraces verder werkend aan zijn conditie ging Glenn van Nierop elke donderdag naar het Sportpaleis Alkmaar. Dan was het trainen achter de motor van zijn Belgische gangmaker Edwin Smeulders. “Achter Edwin rijden voelt goed, daar gaat het niet aan liggen”, aldus van Nierop. “Hoe de wedstrijd verloopt hangt sterk van de loting van de startposities en de vorm van de dag af”, vervolgt Glenn. Er is geduchte concurrentie te verwachten van de regerend Europees kampioen Zaankanter Reinier Honig, die en passant zijn Nederlandse tiende titel wil veroveren in deze wielerdiscipline. Dat zijn de titelverdediger Serginho Wilshaus uit Haarlem en de in Italiaanse dienst rijdende prof Etienne van Empel uit Geldermalsen die goed gerouleerd komt uit de voorjaarswedstrijden in Zuid-Frankrijk.

Tijdens het voorprogramma voor jeugd, nieuwelingen en junioren komt namens de Helders wielervereniging HRTC DOK Junior-dame Vik Bisdonk aan de start en bij de jeugd zijn dat Olivia Pronk en Finn Elbertsen. Zij rijden elk in hun categorie een omnium met als onderdelen scratch, temporace, afval- en puntenkoers en als afsluiting een longest lap. Dat is een uit Amerika overgewaaid onderdeel over twee ronden. Een korte baanwedstrijd waarbij durven, stilstaan en sprinten voor verassende uitslagen zorgen.

Programma
Het omnium begint om 18:00 uur. De loting van de startvolgorde is om 20:00 uur. Om 20:15 stelt de speaker John Deutekom uit ‘t Zand (Bekend van de Tour de Lasalle) de deelnemers van het NK Stayeren voor. Vervolgens zal wielerprof Cees Bol rond half negen het startschot lossen voor de finale van het NK Stayeren 2024. De toegang is gratis.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button