Kop van Noord-Holland

Vaccinatietempo wordt opgevoerd

Advertentie:

Den Helder – De komende weken komen naar verwachting meer vaccins beschikbaar. Daarom wordt het vaccinatietempo opgevoerd. Iedereen die van 1949 tot en met 1951 is geboren kan nu een afspraak maken. Om ervoor te zorgen dat de registratie van de honderdduizenden afspraken per week snel en soepel verloopt, wordt het maken van een online afspraak aanbevolen. De GGD adviseert zo snel mogelijk een afspraak in te plannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Het gebruik van DigiD is daarbij noodzakelijk.

Genoemde doelgroep wordt gevaccineerd met BionTech/Pfizer. Inwoners die liever telefonisch een afspraak willen maken, moeten wachten tot de brief van het RIVM is ontvangen. In de loop van aankomende week begint het RIVM met het versturen van de schriftelijke uitnodigingen voor genoemde doelgroep. Voor inwoners die na 1951 zijn geboren heeft het geen zin een afspraak in te plannen. Afspraken die gemaakt zijn door mensen die dat jaartal zijn geboren, worden afgezegd. Dagelijks worden afspraken gefilterd op geboortejaar.

Vaccinatiestrategie
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. GGD Hollands Noorden staat daar buiten. Leidraad voor de vaccinatiestrategie van het ministerie zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button