Uitgaan

Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Inwoners van Den Helder kunnen vanaf woensdag 13 maart deelnemen aan de cursus Politiek Actief. Deze cursus laat inwoners kennismaken met de lokale politiek: een kans om te verkennen of de inwoners politiek actief zouden willen worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, als commissielid of als raadslid. In totaal bestaat de cursus uit zes avonden.

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt.

Samen met onder andere raadsleden en de griffie gaan de cursisten aan de slag met theorie en praktische opdrachten. Hoe ziet het lokale gemeentebestuur eruit? Wat kunnen inwoners doen om mee te denken? Wat zijn handvatten voor een goed debat? Deze en andere vragen komen voorbij in presentaties van gastdocenten, in gesprek met lokale politici en bestuurders en met diverse oefeningen. Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering.

Bijeenkomsten
De eerste vijf bijeenkomsten vinden plaats op de woensdag 13, 20 en 27 maart, 3 en 10 april. De laatste cursusdag is op maandag 22 april tijdens de gemeenteraadsvergadering.

In totaal kunnen er dertig mensen meedoen. Aanmelden voor deze gratis cursus kan vóór 26 februari via griffie@denhelder.nl of telefoonnummer 0223-678105. De gemeente ontvangt bij aanmelding graag motivatie voor deelname. Na bevestiging van deelname wordt gerekend op ieders aanwezigheid: meedoen is kosteloos, maar niet vrijblijvend.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button