112

Flinke rookontwikkeling door brandende heg

Wieringerwerf – De brandweer werd maandagmiddag omstreeks 15.35 met spoed opgeroepen voor een brand in Wieringerwerf, buiten aan de Karel Doormanstraat. Ter plaatse bleek een grote buxusheg, die aan de volledige achterkant en zijkant van een woning staat, in brand te staan.

Buurtbewoners waren zelf al, door middel van tuinslangen, begonnen de brand te bestrijden. De brandweer heeft met enkele slangen de brand kunnen bedwingen. Ook hebben ze door middel van een kettingzaag enkele stammen weggehaald, om zo beter bij de brand te kunnen. Uiteindelijk is tachtig procent van de heg door de brand verloren gegaan.

De brand veroorzaakte een flinke rookontwikkeling in de wijk.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button