Kop van Noord-Holland

Afvalstoffenheffing Den Helder steeg afgelopen decennium met € 129

Advertentie:

Noordkop – De afvalstoffenheffing in Den Helder is de afgelopen tien jaar met € 129 gestegen tot € 394. Ook inwoners van gemeente Hollands Kroon betalen meer. Zij zijn jaarlijks € 288,50 kwijt aan afvalstoffenheffing; een stijging van € 34 in tien jaar. Dit blijkt uit onderzoek van beslist.nl op basis van gegevens van CJIB en COELO.

Het laten ophalen en verwerken van afval is niet gratis. Jaarlijks betalen huishoudens een afvalstoffenheffing om de kosten te dekken. De afgelopen tien jaar is deze heffing flink toegenomen. In Noord-Holland steeg de afvalstoffenheffing met gemiddeld € 74. Den Helder zit daar dus ruim boven; Hollands Kroon zit er juist onder. Op gemeente Texel steeg de afvalstoffenheffing met respectievelijk € 82 naar € 276, terwijl in Schagen een stijging van liefst € 153 was naar € 350,50.

Ook is in kaart gebracht hoeveel afvalboetes het afgelopen decennium werden uitgedeeld. In Den Helder en Hollands Kroon waren dat er respectievelijk 264 en 18. In Schagen en Texel werden zes en vier prenten uitgeschreven voor het onjuist inleveren van afval.

Gemiddelde afvalboetes Noord-Holland
In Noord-Holland werden de laatste tien jaar 22.250 afvalboetes uitgedeeld. Amsterdam heeft hier met 16.246 een groot aandeel in. Gemiddeld werden in Noord-Holland, exclusief Amsterdam, 131 boetes per gemeente uitgeschreven. Den Helder zit met 264 ruim boven dat gemiddelde, terwijl Hollands Kroon met achttien er juist dik onder zit. Inclusief Amsterdam werden in Noord-Holland gemiddeld 490 afvalboetes per gemeente prenten uitgedeeld.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button