Ingezonden

Deze natuurbestemmingen mag je niet overslaan tijdens je rondreis door Noord-Amerika

Advertentie:

Op zoek naar je volgende avontuur of reisbestemming in Amerika? Met zoveel staten, talloze soorten activiteiten en eindeloze oriëntatiepunten verspreid over het land, kan het moeilijk zijn om de mooiste plekken er tussenuit te pikken.

Natuurlijk kun je nooit alle mooie plekjes van de Verenigde Staten tijdens je rondreis bezoeken. Maar aan de hand van onze tips kun je er in ieder geval een aantal afstrepen. Ben je op zoek naar prachtige natuurlijke locaties in Noord-Amerika die al je zintuigen prikkelen? Lees dan snel verder!

1. Yellowstone National Park

Hoewel vrij toeristisch, mag dit fantastische park niet ontbreken op deze lijst. Een rondreis Amerika is namelijk echt niet compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan een van de mooiste nationale parken ter wereld.

Yellowstone is een adembenemend paradijs voor liefhebbers van het buitenleven. Dit park herbergt een schat aan steile ravijnen, ongelooflijke bergen, prachtige watervallen en fascinerende geisers.

Bovendien is het de thuisbasis van talloze wilde dieren, zoals elanden, grizzlyberen en buffels. En wat dacht je van de regenboogglanzende Grand Prismatic Spring, de op twee na grootste waterbron ter wereld?

2. Maroon Bells, Colorado

Aspen, Colorado is de thuisbasis van de verbluffende en prachtige Maroon Bells, die hun naam danken aan het majestueuze uiterlijk van twee toppen van de Rocky Mountains.

Onder het genot van dit spectaculaire uitzicht kun je hier genieten van het kristalheldere Maroon Lake, dat wordt omgeven door weelderige velden vol kleurrijke, levendige wilde bloemen.

De Maroon Bells behoren tot een van de meest gefotografeerde attracties in de Verenigde Staten, dus vergeet vooral je camera niet.

3. Monument Valley, Arizona/Utah

Monument Valley, gelegen langs de grens van Utah en Arizona, is een fascinerende rode zandwoestijn en misschien wel een van de mooiste plekken die je ooit zult zien.

Je kunt een roadtrip maken door de vallei, waarbij je telkens weer wordt verrast door magische en spectaculaire formaties.

Deze vallei geeft je echt het gevoel dat je deel uitmaakt van een oude Westernfilm. Het is weer een compleet ander landschap dan de twee bovenstaande bestemmingen.

Ook op zoek naar wat natuur in eigen land? Ga eens met een natuurgids wandelen door de Grafelijkheidduinen in Den Helder!

4. Crater Lake

Dit kratermeer met zijn adembenemende hoeveelheid prachtig blauw water, rust vredig in de berg Mazama. Deze ongelooflijke caldera beslaat maar liefst 53 vierkante kilometer en werd meer dan 7 millennia geleden na een explosie gevormd.

Het is het diepste van alle vergelijkbare meren in heel de Verenigde Staten, en biedt de meest prachtige weerspiegelingen van de omgeving, inclusief de ongerepte, witte kliffen bedekt met sneeuw.

Avonturiers kunnen zich wagen aan een duik in de verleidelijke, kristalheldere diepten. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon genieten van het uitzicht onder het genot van een picknick.

5. Death Valley National Park, Californië

Je zou niet denken dat een park genaamd ‘Dode Vallei’ een van de mooiste plekken in Noord-Amerika zou zijn. Het ligt ten slotte onder de zeespiegel en is met gemak de heetste en droogste plek van heel de Verenigde Staten.

Het is echter ook de thuisbasis van Zabriskie Point: een ongelooflijke piek die een optimale locatie biedt om de zonsondergang te bekijken. Bovendien wemelt Death Valley, in tegenstelling tot zijn naam, in veel seizoenen van het leven.

De Death Valley kun je onder andere bezoeken door individuele reizen op maat te boeken bij een erkende reisaanbieder.

6. Blue Ridge Parkway, Noord-Carolina/Virginia

De Blue Ridge Parkway is een snelweg. En dat associeer je niet meteen met een mooie natuurlijke bestemming.

Maar deze snelweg beslaat meerdere landen in Noord-Carolina en Virginia, en biedt een aantal van de meest spectaculaire uitzichten van het land.

Als je over deze weg rijdt kun je genieten van de adembenemende bergen van de Appalachen, waaronder zich meerdere valleien en toppen bevinden, zoals de Peaks of Otter en de beroemde Roanoke Mountain.

Als je wilt kun je zelfs van de weg af gaan en wandelpaden van het Great Smokey Mountains National Park of het Shenandoah National Park volgen.

Al deze prachtige bestemmingen zijn een goed begin van een rondreis door Noord-Amerika. Onthoud: je kunt beter minder plekken écht bezoeken, dan tientallen plekken oppervlakkig. Laat je zintuigen prikkelen!

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button