112

Jongen uit Den Oever betaalt met vals geld

Advertentie:

Den Oever – Een 16-jarige jongen uit Den Oever is dinsdag in een woning in zijn woonplaats aangehouden voor het betalen met vals geld. Hij probeerde een horloge te kopen en gebruikte daarvoor valse € 50,- biljetten. De verkoper van het Smart Watch horloge, die inmiddels aangifte heeft gedaan, is een 14-jarige jongen uit Wieringerwerf.

De politie vond op de slaapkamer van de verdachte in Den Oever nog 46 vijftig euro biljetten die vals bleken te zijn. Deze zijn in beslag genomen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

2 reacties

  1. Tsja, hoe komt in hemelsnaam een 16-jarige jongen uit Den Oever…aan een dik stapeltje vals geld biljetten… Dat is een interessante vraag, toch? En hoe kwam de jongen van 14 jaar uit Wieringerwerf…erachter dat hij opgelicht werd? Waren de briefjes amateuristisch gekopieerd bv, of wist de 14- jarige jongen wellicht dat de 16-jarige jongen deze briefjes in zijn bezit had? Probeerde de 16-jarige het horloge na een eerste contact op internet te verkopen of stond hij gewoon op straat en sprak zomaar iemand aan? Niet erg ´Smart´ natuurlijk want wie weet had de aanstaande bezitter wel geen wisselgeld en moest hij misschien wel gepast betalen? Na een huiszoeking vond de politie nog 46 valse biljetten, dat werpt alweer een vraag op. Kun je die biljetten van 50 euro wellicht in stapeltjes van 50 kopen? Een (niet zo) Smart horloge kost toch ongeveer 200,- euro, schat ik zo in. Was er een hypermoderne kopieermachine in de slaapkamer aanwezig of is daar geen uitspraak over gedaan i.v.m. het politieonderzoek? Heeft de politie alles in huis overhoop gehaald of waren er misschien nog veel meer stapeltjes verborgen? Wat vonden de ouders van de jongen er bv van? Wat was het verleden van deze zeer jonge inwoner van Den Oever? Zit de jongen nog in hechtenis? Was dit de eerste keer dat hij zoiets doms probeerde? Waarom is hij eigenlijk die met zekerheid doodlopende weg ingeslagen? Waren er wellicht ook (vermoedelijke) medeplichtigen? Waren er ook sporen van drugs? En zo kan ik nog wel een pagina lang doorgaan.
    Ik moet echter tot mijn spijt toch echt constateren dat ´het slechts summier vermelden´ van (nauwelijks) een enkel detail, slechts vermoedens en veronderstellingen dient die dan ook nog vaak in rap tempo in het ´kletscircuit´een eigen leven gaan leiden. De nieuwswaarde van dit artikel is dan ook praktisch van generlei waarde. Negatieve bijeffecten voor de samenleving zijn er echter legio, maar tegelijkertijd zoals zo vaak nauwelijks meetbaar. Toch richten die bijeffecten zeer zeker schade aan en wel aan het veiligheidsgevoel van de niet oplettende lezer, helaas en onnodig.

    1. Misschien moet jij solliciteren naar de functie ‘politiek verslaggever’ bij Regio Noordkop 😉

Wellicht ook interessant

Back to top button