Hollands Kroon

Hollands Kroon zet met samenwerking in op aanpak van woonoverlast

Advertentie:

Anna Paulowna – Soms loopt de woonoverlast uit de hand. Denk aan geluidsoverlast van buren, vervuilde tuinen, woningen en/of door (huis)dieren. Om deze overlast te stoppen is goede samenwerking tussen de gemeente, woningcorporaties en het wijkteam erg belangrijk. Hiervoor hebben de gemeente Hollands Kroon, Woningstichting Anna Paulowna, Wooncompagnie, Beter Wonen, Vangnet & Advies en Incluzio Hollands Kroon een convenant getekend. Door de samenwerking is het mogelijk problemen van woonoverlast in een vroeg stadium te signaleren en aan te pakken.

Door samen te werken met meerdere organisaties wordt de aanpak van complexe en ernstige woonoverlast efficiënter en zijn er meer mogelijkheden de betrokkenen de juiste hulp te bieden. De convenantpartijen zorgen er samen voor dat woonoverlast stopt, vermindert en escalatie wordt voorkomen. Bijvoorbeeld hoe het meldproces verloopt en de vervolgacties, maar ook zijn afspraken gemaakt over het delen van relevante privégegevens en het informeren van de overlastgever.

“In onze gemeente moet je veilig en plezierig kunnen wonen, werken en leven”, zegt burgemeester Rian van Dam. “Soms lukt dat niet en is er sprake van blijvende en langdurige overlast. Dat kan grote gevolgen hebben voor het woonplezier van de buurt. Met dit convenant kunnen we er samen en eerder voor zorgen dat de woonoverlast stopt.”

Wie een huurwoning heeft en overlast ervaart moet dit melden bij de verhuurder. Inwoners met een koopwoning kunnen een melding doen bij buurtbemiddeling.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button