Kop van Noord-HollandZakelijk

Kogel door de kerk: Rataplan gaat fuseren met Noppes

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Kringloopwinkel Rataplan, met ook vestigingen in Den Helder, Wieringerwerf en Schagen, gaat definitief fuseren met Noppes. Dat hebben beide organisaties woensdag bekendgemaakt. Vorig jaar was al bekend dat de twee ketens een fusie onderzochten, maar nu is ‘de kogel door de kerk’, zoals ze het zelf omschrijven.

De fusie betekent voor beide partijen “een sterkere positie in de kringloopwereld, een uitbreiding van sociale werkgelegenheid en natuurlijk duurzaamheid”. Rataplan’s directeur-bestuurder Gert-Jan Dekker is vanaf nu ook verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur van Noppes. Partijen werken toe naar een fusie in 2025. “Door de krachten als sociale ondernemingen te bundelen is er een stevigere basis voor de toekomst”, aldus Gert-Jan Dekker. Dit jaar verandert nog niet veel veranderen voor beide partijen, behalve achter de schermen.

Beide stichtingen exploiteren samen 48 kringloopwinkels en bieden aan ruim 2.500 mensen een passende baan. Al deze medewerkers dragen hun steentje goed bij aan hergebruik. Zo verwerken zij wel 40 miljoen kilo aan goederen per jaar. Ruim 3,5 miljoen klanten weten hun weg te vinden naar een van de vestigingen en slagen hier dagelijks voor een kringloopschat. RataPlan en Noppes zijn beide lid van Brancheverenging Kringloop Nederland en in het bezit van het Kringloop Keurmerk. Het keurmerk waarborgt de ideële doelstellingen van kringloopbedrijven. Beide zijn stichtingen met de ANBI status en hebben geen winstoogmerk.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button