Uitgaan

Lezing over Den Helder in Oorlogstijd in School 7

Advertentie:

Den Helder – Den Helder had het tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren. Aan de hand van foto’s en filmbeelden vertelt Jan van Tongeren van de Helderse Historische Vereniging over de oorlogstijd in de meest gebombardeerde stad van Nederland. De lezingen vinden plaats op dinsdag 23 april om 19:30 uur en dinsdag 7 mei om 14:00 uur in KopGroep Bibliotheek School 7.

De lezing met geluid en filmbeelden gaat over de mobilisatie in 1939, de Duitse bezetting en de bevrijding. Aan de orde komen andere de overgave van de Stelling Den Helder in Sneek, de evacuatie van de bevolking, de bouw van de Duitse bunkers, de aanleg van de mijnenvelden in de duinen, de afbraak van honderden huizen vanwege de aanleg van de Atlantikwall, het vertrek van de bezetter met landingsboten naar Harlingen en de eerste viering van de Bevrijdingsdag op 31 augustus 1945 (de verjaardag Koningin Wilhelmina).

Jan van Tongeren
Jan van Tongeren is bekend als deskundige van en auteur over forten en bunkers in stad en regio. Van Tongeren heeft grote interesse ontwikkeld voor de geschiedenis van de stad. Zo kent de historicus voorbeelden van gebeurtenissen die niet of nauwelijks bekend zijn. Voor verdere informatie en aanmelden zie voor 23 april de website en voor 7 mei de website.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button