Den Helder

De Draaikolk teleurgesteld in versoepeling

Den Helder – Dankzij versoepelingen van de corona maatregelen mogen we weer naar de kapper, nagelstyliste, mondhygiëniste, tattooshops en nog veel meer. Het bestuur van De Draaikolk was echter iets minder blij.

De berichten waren goed. De overheid wilde weer meer versoepelen, de horeca zou weer lucht krijgen en geen contactsporten mochten weer opgepakt worden. Dus vol goede moed zat het bestuur van De Draaikolk voor de tv tijdens de persconferentie waar de routekaart bekend zou worden gemaakt. “Het moment waarop bekend werd dat De Draaikolk gaat vallen onder de laatste stap, gelijk aan sportscholen, sauna’s, casino’s en betaald voetbal, creëerde een flinke schokgolf. Daar waar wij mogelijkheden zagen, heeft het RIVM en de overheid hier een hele andere mening over”, zo laat het bestuur van De Draaikolk weten.

“Het is voor ons moeilijk te bevatten, maar daarom ook moeilijk uit te leggen aan mensen die graag weer hun activiteiten op willen pakken. Naar besluitvorming van de overheid zal De Draaikolk, zoals het er nu uitziet, voor september niet opengaan”, aldus Sandy Groothof.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button