Den Helder

Helderse Uitdaging geeft gehoor aan Zorggroep Tellus

Den Helder – Zorggroep Tellus schakelde vorige week hulp in van de Helderse Uitdaging. Zij waren op zoek naar een bedrijf dat hen kon helpen aan hekken, zodat de bewoners van locatie De Lichtboei veilig van het mooie weer kunnen genieten op het terras. Binnen no time wist de Helderse Uitdaging deze hulpvraag te matchen met Oosterbeek & Zn en Helder Vastgoed.

Het zonnetje schijnt en de temperaturen stijgen. In verband met de voorzorgsmaatregelen rondom het Coronavirus zijn de locaties van Zorggroep Tellus gesloten voor mensen van buitenaf en mogen bewoners, voor hun eigen veiligheid en dat van medebewoners, niet zelfstandig naar buiten. Maar daar is sinds vorige week verandering in gekomen.

Bestuurder Wilco van der Most is blij verrast: “Toen de Helderse Uitdaging onze aanvraag binnen kreeg, zijn ze meteen aan de slag gegaan. Binnen een paar uur kregen we al een toezegging.” Jack Oosterbeek, eigenaar van Oosterbeek & Zn en Marco van Stenis, projectleider Helder Vastgoed: “Over deze aanvraag hoefden wij niet eens na te denken. Natuurlijk doe je dit! We hebben er speciaal nieuwe hekken voor besteld en die meteen geplaatst toen ze binnen waren. Leuk om te zien dat Zorggroep Tellus zelf het terras en de hekken hebben opgevrolijkt met planten en doeken. En als je ziet hoe dankbaar de bewoners zijn, daar doen we het voor!”

De dames Hengeveld, Vos, De Veer en De Wit genieten zichtbaar van het zonnetje op hun gezicht. Ze zijn Jack Oosterbeek en Marco van Stenis enorm dankbaar voor het belangeloos plaatsen van de hekken. “En hierbij spreken we voor alle bewoners!” aldus het viertal. Auke de Jong, locatiemanager van De Lichtboei: “De bewoners vinden het heerlijk dat ze weer buiten kunnen zitten én ze hun familie op deze manier toch even gedag kunnen zeggen. Fantastisch dat dit zo snel geregeld is.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button