Den Helder

TuinChallenge was een groot succes

Den Helder – Omdat bezoekers niet naar De Helderse Vallei kunnen komen, kwam de organisatie deze meivakantie naar de bezoekers toe! Digitaal dan, door middel van de TuinChallenge. Bijna 50 gezinnen deden mee. De TuinChallenge is mogelijk gemaakt door de Rabobank.

Vooraf aan de Challenge haalden de deelnemers een tasje met uitleenmaterialen en drie gesloten enveloppen op bij De Helderse Vallei. Daarvoor kreeg iedereen een tijdslot toegewezen en werd de 1.5 meter afstand uiteraard in acht genomen. De Challenge werd in beide vakantieweken gehouden elke dag ontvingen de deelnemers in hun mailbox een e-mail van educatief medewerker Marcel met een filmpje. In het filmpje gaf Marcel een korte instructie en liet hij zien welke materialen uit het tasje die dag gebruikt konden worden. Ook stuurde Marcel een cryptische omschrijving mee. Door deze vraag op te lossen wisten de kinderen welke envelop er die dag geopend mocht worden.

Drie dagen lang beleefden de kinderen samen met hun ouders/verzorgers allerlei avonturen in de eigen achtertuin. De Helderse Vallei kreeg gedurende de Challenge veel mooie foto’s en verhalen toegestuurd. Volgens de deelnemers was de TuinChallenge een groot succes. Heb je de TuinChallenge gemist óf heb je de smaak te pakken? Houd dan de website en social media van De Helderse Vallei goed in de gaten, want er komen nog meer spannende avonturen aan. De eerstvolgende is het TuinAvontuur Nachtvlinders en wordt georganiseerd in het hemelvaartweekend. Geef je snel op via www.deheldersevallei.nl/agenda, want de beschikbaarheid is beperkt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button