Dames Den Helder Suns winnen nu wel van Grasshoppers

Katwijk / Den Helder – Het was de dames van de Den Helder Suns dit jaar nog niet gelukt te winnen van Grasshoppers, maar in de tweede fase van de competitie (de Elite A) lukte het zaterdagavond wel. Er moest wel een verlenging aan te pas komen, maar uiteindelijk gaf het scorebord 83-85 aan en daarmee verstevigen de Suns de koppositie.

De eerste score van de wedstrijd was voor Lotte Toornstra van de Suns, maar aan het einde van het eerste kwart was het toch ‘gewoon’ 24-19 in het voordeel van de thuisploeg. Halverwege was die voorsprong van vijf punten zelfs verdubbeld (36-26), maar na de pauze kwamen de bezoekers goed terug. Het derde kwart eindigde bij 52-52 en ook na het vierde kwart was het nog gelijk: 72-72. Tijd voor verlenging dus, waarin Kiki Fleuren met vijf punten op rij voor een gaatje zorgde. Mecx van Linge, Janiek van Veen en tot slot wederom de scores van Fleuren zorgden na verlenging dus alsnog voor de winst voor de Suns.

Fleuren was in haar eentje met liefst 39 punten verantwoordelijk voor een flink aandeel in de zege. Bij de thuisploeg werd Jacobine Klerx met 28 punten topscorer. In de Elite A gaan de Suns nu met 32 punten aan de leiding. De Grasshoppers staan met 30 punten tweede, maar hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Woensdagavond volgt de volgende uitwedstrijd, tegen Martini Sparks. De eerstvolgende thuiswedstrijd voor de Suns is 14 maart, tegen Binnenland.