Den HelderMaritiem

Jonge trainees welkom bij de Tall Ships Races 2023

Den Helder – De organisatie Tall Ships Races International Ltd., onderdeel van de Sail Training International (STI) organisatie, maakt vandaag (11 mei) vier van de vijf havens van de Tall Ships Races 2023 formeel bekend. De races worden in 2023 in Noordwest-Europa gehouden en zoals bekend is Den Helder een van de steden die wordt bezocht.

Dat Den Helder starthaven in 2023 is voor deze jaarlijks terugkerende races, was al bekend. De opvolgende gasthavens in 2023 zijn Hartlepool (Verenigd Koninkrijk), Fredrikstad (Noorwegen) en Lerwick (op de Shetlands-eilanden van het Verenigd Koninkrijk). Tenslotte is de STI nog op zoek naar een vijfde en laatste haven in Noordwest-Europa om de races te kunnen afsluiten.

Programma
De Stichting SAIL Den Helder is blij met de duidelijkheid die nu door de STI wordt gegeven voor het zeilprogramma in 2023. Zij kijkt uit naar een goede samenwerking met deze havens en samen het hele programma van de races vorm te kunnen gaan geven. Bekendmaking van het programma is eveneens van groot belang voor de vloot van grote zeilschepen, die in deze tijd sterke behoefte heeft aan perspectief. Ook voor ondersteunende organisaties is dit perspectief zeer belangrijk.

SAIL Den Helder en de STI hebben beide als belangrijkste doelstelling jongeren in de leeftijdsgroep van 15 tot 25 jaar actief te betrekken bij dit grootse zeilevenement, aan boord van de zeilschepen of in de organisatie van SAIL Den Helder aan de wal. Zo moedigt de Stichting SAIL Den Helder jongeren aan als trainee mee te varen met deze grote schepen. Meevaren als trainee biedt een unieke levenservaring in hecht teamverband aan boord samen te werken in een internationale setting. Stichting SAIL Den Helder heeft hiertoe de organisatie Windseeker als partner.

Jongeren
Ieder jaar, ook dit jaar ondanks de beperkingen door Corona, kunnen jongeren zich via Windseeker voor verschillende programma’s als trainee aanmelden. Zie voor mogelijkheden de website www.saildenhelder.nl.

SAIL Den Helder zal plaats vinden van 29 juni tot en met 2 juli 2023, parallel en in coördinatie met de Marinedagen bij de Koninklijke Marine, in de Noordkop van Noord-Holland. De gemeentes Den Helder, Hollands Kroon en Texel ondersteunen dit groots evenement in Den Helder en met voorprogramma’s in de overige havens van deze drie gemeentes.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button