Hollands KroonPolitiek

Presidium: Bestemmingsplan B1 wordt niet behandeld tijdens raadsvergadering 27 mei

Advertentie:

Hollands Kroon – Een meerderheid van het presidium, bestaande uit de voorzitter van de raad en de fractievoorzitters, heeft besloten het gewijzigde bestemmingsplan voor locatie B1 in Middenmeer niet te behandelen tijdens de raadsvergadering op 27 mei. Dit bestemmingsplan zou de realisatie van een datacenter aan de noordkant van het bestaande bedrijventerrein ‘Het Venster-West’ mogelijk maken.

VVD, CDA, SHK en D66 waren vóór het behandelen van het bestemmingsplan. GroenLinks, ChristenUnie, LADA, Anders!, PvdA en OHK waren tegen. Een meerderheid, wat betekent dat er voorlopig nog geen besluit zal komen waardoor datacenters in het gebied B1 worden toegestaan. De partijen die tegen hebben gestemd gaven aan meer tijd nodig te hebben om een goede overweging te maken. Zo willen zij bijvoorbeeld de nieuwe datacenterstrategie vanuit de provincie afwachten. Naar alle waarschijnlijkheid komt deze strategie in juli van dit jaar naar buiten.

De partijen die het bestemmingsplan wel graag zouden willen behandelen op 27 mei vinden het onnodig om het nu uit te stellen. Alle informatie zou reeds beschikbaar zijn en het afwachten van de provinciale strategie duurt volgens hen te lang. Uiteindelijk moet er toch een besluit genomen worden en er zal in een lopend dossier altijd nieuwe informatie naar buiten blijven komen. Sjaak Vriend van het CDA noemde het voorstel om het bestemmingsplan niet te behandelen zelfs een uitstel strategie. Alexandel Bügel van OHK was het hier helemaal niet mee eens en gaf aan dat het maken van een goed geïnformeerde beslissing onderdeel is van zijn controlerende functie als raadslid.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button