Noord-Holland

Provincie Noord-Holland stelt 2,5 miljoen beschikbaar voor versnelling woningbouw

Advertentie:

Noord-Holland – De provincie stelt extra subsidie beschikbaar aan gemeenten voor versnelling van de woningbouw. Noord-Hollandse gemeenten kunnen vanaf 1 juni subsidie aanvragen om extra personeel/expertise in te huren. Hiervoor stelt provincie Noord-Holland 2,5 miljoen euro beschikbaar. Gemeenten die al gebruik kunnen maken van de zogenaamde Flexibele Schil MRA zijn hiervan uitgezonderd.

Op grond van de uitvoeringsregeling versnelling woningbouw 2021 kunnen gemeenten personeel en/of expertise inhuren: tijdelijk extra hulp voor bijvoorbeeld gebiedsontwikkeling, onderzoek en vergunningprocedures projecten te kunnen versnellen. De betreffende gemeenten in Noord-Holland kunnen per 1 juni 2021 subsidie hiervoor aanvragen.

Uitvoeringsregeling
In de vorige uitvoeringsregeling is het hele beschikbare bedrag van 1,2 miljoen euro besteed aan co-financiering. Door de inzet van 43 mensen zijn vijftien woningbouwprojecten met gezamenlijk ruim 2.600 woningen versneld.

Gedeputeerde Cees Loggen: “Ik ben blij dat we gemeenten in de provincie weer kunnen helpen bij het versnellen van de woningbouw met de inzet van extra expertise. De behoefte aan betaalbare, duurzame, klimaatadaptieve, circulaire en goed bereikbare woningen is enorm groot in onze mooie provincie. Dat brengt bij gemeenten uitdagingen met zich mee, waar soms een helpende hand uitkomst kan bieden.”

Tot 2040 worden in Noord-Holland ongeveer 230.000 woningen gebouwd. Deze moeten betaalbaar, duurzaam, aangepast aan het klimaat en goed en snel bereikbaar zijn. Daarbij wordt ingezet op nieuwbouw binnen al bebouwd gebied. Gemeenten hebben voor deze grote opgave niet altijd voldoende kennis en capaciteit in huis, met het risico dat geplande woningbouwprojecten vertragen. Hiervoor reikt provincie Noord-Holland graag de hand.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button