Den HelderSportVideo

Renovatie atletiekbaan Ruyghweg van start (video)

Den Helder – De atletiekbaan langs de Ruyghweg in Den Helder was al een tijd aan vervanging toe. De gemeente heeft nu opdracht gegeven voor de renovatie van de atletiekbaan.

De toplaag van de atletiekbaan wordt vernieuwd, zodat de baan weer geschikt is voor het houden van wedstrijden. Ook de atletiekonderdelen zoals verspringen en hoogspringen worden vervangen. Antea Realisatie bv gaat de renovatie van de atletiekbaan uitvoeren.

Het ontwerp van de baan is in het afgelopen half jaar -samen met Defensie Sport, SV Noordkop en Sportlust- tot stand gekomen en door ingenieursbureau KYBYS verder uitgewerkt. Het materiaal van de oude atletiekbaan wordt deels hergebruikt, onder meer als onderlaag voor de nieuwe baan. Daardoor is minder nieuw materiaal nodig. De sportverlichting wordt vervangen door ledverlichting, zo wordt bespaard op energiekosten.

De werkzaamheden aan de atletiekbaan vinden plaats in de periode van 10 mei tot en met half augustus.

Toon meer

Lesley Alma

Lesley Alma was werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever radio en televisie. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet bij de provinciale omroep NH.

Wellicht ook interessant

Back to top button