Cultuur/NatuurUitgaan

Dag van de biodiversiteit bij De Helderse Vallei

Advertentie:

Den Helder – Een term die je tegenwoordig veel hoort is ‘biodiversiteit’, maar wat is dat nou eigenlijk? Letterlijk betekent het: diversiteit aan leven, van egel tot oceaan. Niet alleen het aantal verschillende soorten planten, dieren en schimmels is belangrijk, het gaat ook om de hoeveelheid individuen van een plant- of diersoort.

In een ecosysteem leven al die verschillende planten, dieren en schimmels met elkaar samen. Het bos of de woestijn zijn voorbeelden van een ecosysteem. Een ecosysteem is sterker als de biodiversiteit hoog is. Planten en dieren kunnen er gemakkelijker overleven en het ecosysteem kan zich beter aanpassen aan veranderingen, zoals een storm of stijgende temperatuur.

Op zondag 22 mei is het de Dag van de Biodiversiteit. Tijdens deze dag kunnen bezoekers van De Helderse Vallei zelf onderzoeken hoeveel verschillende soorten er rondom het terrein leven. Leen een zoekkaart naar keuze bij de balie in het duurzaamheidscentrum en ga op onderzoek uit.

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button