Cultuur/NatuurDen Helder

Geen cameratoezicht bij Wildopvang De Paddestoel

Advertentie:

Den Helder – Er komt geen cameratoezicht bij Wildopvang De Paddestoel in Den Helder, dat laat het college weten naar aanleiding van politieke vragen door de fractie van Samen Actief. Begin april werd het gebouw van de opvang in de Donkere Duinen meerdere keren gevandaliseerd.

Na de vernielingen heeft de gemeente contact gehad met de stichting en is de schade hersteld. Het plaatsen van cameratoezicht is overwogen, maar er is in overleg niet voor gekozen. De opvang gaat op korte termijn verhuizen en er komt meer bij kijken dan slechts het ophangen van camera’s: “Er dient een duidelijk beleid te worden geformuleerd voor het bewaren van de filmbeelden. Hierbij dient in aanmerking te worden genomen dat er bij het filmen ook inbreuk maakt op de privacy van vrijwilligers van de Paddenstoel en recreanten.”

Samen Actief maakte zich tevens zorgen over het feit dat de verhuizing van de wildopvang zo lang duurt. Al in 2019 werd besloten dat de stichting zou verhuizen naar de Helderse Vallei, maar door allerlei procedures heeft het te lang geduurd, zo gaf ook het college toe. In december vorig jaar werden er voor de opvang een aantal tijdelijke aanpassingen gerealiseerd, om zo de winter door te komen. Het college zegt toe dat dit ook in de toekomst zal worden gedaan indien nodig.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button