Den Helder

Nepmails uit naam van burgemeester Jan de Boer

Den Helder – Meerdere mensen hebben uit naam van burgemeester Jan de Boer een e-mail ontvangen waarin gevraagd wordt om geld. In een bericht op Twitter laat de burgemeester zien dat wethouder Pieter Kos werd gevraagd om Apple cadeaubonnen te kopen. Het blijkt om een nagemaakt mailaccount te gaan. De Boer roept iedereen die een mail heeft ontvangen op om deze te verwijderen.

Om hoeveel berichten het precies gaat en aan wie de e-mails allemaal verstuurd zijn is niet duidelijk. Wel heeft de gemeente meerdere meldingen ontvangen, zowel van binnen- als buiten de organisatie, zo laat woordvoerder Kay Korevaar weten. Het gaat volgens hem om een nepaccount: Iemand heeft met de gegevens die van de burgemeester online zijn te vinden een mailadres gemaakt dat erg lijkt op die van de burgemeester.

“We hebben geen reden om te denken dat het account van de burgemeester is gehackt of dat iemand toegang heeft tot onze systemen”, aldus Korevaar. “We kunnen dus helaas ook niks doen aan de spamberichten, behalve iedereen vragen om goed op te letten en geen opvolging te geven aan hetgeen wordt gevraagd in de berichten.” Inwoners die twijfelen over een ontvangen mail kunnen contact opnemen met de gemeente.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Je weet bij voorbaat al dat het nep mail is want een mail krijgen van een ambtenaar is iets wat in het dagelijkse leven sowieso nooit gebeurt….

Back to top button
%d bloggers liken dit: