Den Helder

Nieuw fiets- en wandelpad tussen Fort Kijkduin en Factor 30

Advertentie:

Huisduinen – Er komt een nieuw fiets- en wandelpad door de duinen tussen Fort Kijkduin en strandpaviljoen Factor 30. Het Hoogheemraadschap besloot in 2013 dat de zeewering ter hoogte van de strandopgang Huisduinen moest verzanden, waarna er gezocht is naar een goede oplossing voor de nieuwe opgang.

Het initiële plan was een opwaardering van de strandopgang nabij het strandpaviljoen. Bij de uitwerking van het verbreden en verlengen van deze strandopgang bleek het te ingrijpend te zijn voor de ter plaatse aanwezige flora en fauna. De opgang is namelijk in Natura 2000 gebied gelegen. Voor deze, simpelere aanpassing, kon geen Wet Natuurbeheer vergunning worden verkregen.

Het ontwerp van de nieuwe strandopgang en het fiets- en wandelpad.

Uit overleg met de verschillende betrokken partijen is een ontwerp van een circa 800 meter lang en 4 meter breed fiets- en wandelpad tussen Fort Kijkduin en het strandpaviljoen gekomen. Het komt te liggen aan de zeezijde op de nieuwe zandaanwas op de dijk. De plannen zijn een stuk duurder dan het originele idee. Voor de gemeente betekent is er naar verwachting een aanvullend budget nodig van tussen de €350.000,- en €400.000,-. De gemeenteraad zal moeten instemmen met het vrijmaken van het aanvullende krediet.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

1 reactie

  1. Ik hoop dat de gemeente NIET akkoord gaat .4 ton gemeenschapsgeld om een ondernemer te “spekken” zodat zijn paviljoen beter bereikbaar wordt is van den zotte.
    Dat geld kan wel beter besteed worden aan mensen die het echt nodig hebben.Het is trouwens al jaren een raadsel waarom deze ondernemer zo vaak door de gemeente wordt gematst .Zo is hij uitbater van de oude kustwacht toren .Ook deze is hem door de gemeente in de schoenen geschoven.Het is een gemeentelijk monument maar onderhoud ho maar .
    Dat kan blijkbaar allemaal .Tijd dat de gemeente eens kritisch gaat kijken naar deze handel en wandel.

Wellicht ook interessant

Back to top button