Den Helder

Vier nieuwe sterren voor Helderse winkelgebieden

Adverentie

Den Helder – De Helderse winkelgebieden De Riepel & Loopuytpark, Marsdiep, Schooten Plaza en Ravelijncenter krijgen een nieuwe ster die aangeeft dat het daar schoon en veilig winkelen is. De verschillende ondernemers krijgen het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) 12 mei tussen 15.00 en 16.30 uur overhandigd uit handen van wethouder Michiel Wouters. Locatie van handeling is de Waddenzaal-West aan de Verkeerstorenweg.

Elke drie jaar is er een nieuwe audit en kan er een extra ster behaald worden. Het is voor Den Helder bijzonder dat er maar liefst vier winkelgebieden in een gemeente tegelijk een extra ster krijgen en dat twee nu het
maximale aantal van vijf sterren hebben. Dat zijn Schooten Plaza en het Ravelijncenter. De Riepel & Loopuytpark en Marsdiep hebben nu vier sterren. Eerder had het winkelgebied in het centrum al vijf sterren behaald.

Schoon en veilig
Bij het KVO werken ondernemers, eigenaren, politie, gemeente en brandweer samen aan een schoon en veilig
winkelgebied. Dit betekent voor het winkelend publiek dat ze erop kunnen vertrouwen dat het gebied jaarlijks
nagelopen wordt door de betrokken partijen. Zaken die vies, stuk of slecht verlicht zijn, worden hersteld.
Daarnaast krijgen winkeliers informatie wat ze kunnen doen om overvallen te voorkomen. Om de veiligheid te
vergroten, bieden ze de ondernemers veiligheidstrainingen of bedrijfscans aan.

Driejaarlijkse audits
De werkteams van het KVO worden iedere drie jaar onderzocht door keuringsinstituut Kiwa. Voor deze audit bekijken zij het gebied, houden enquêtes, bestuderen cijfers en ze ondernemen, waar nodig, acties ter verbetering. Bij alle vier de industrieterreinen/ winkelgebieden in de gemeente Den Helder viel de audit positief uit waarmee de nieuwe sterren zijn verdiend.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button