Den HelderHollands Kroon

44% van de woningen in Den Helder heeft energielabel A of B, in Hollands Kroon meer dan de helft

Adverentie

Kop van Noord-Holland – 44,1% van de woningen in Den Helder beschikt over het zuinige energielabel A of B. In Hollands Kroon ligt dit percentage hoger: daar heeft met 52,1% iets meer dan de helft van de huizen het zuinige energielabel. Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het CBS. In Noord-Holland heeft 48,6% van de huizen energielabel A of B.

Daarnaast heeft Independer ook de cijfers over woningen met het laagste energielabel (F of G) in kaart gebracht. In gemeente Den Helder ging het om 7,9% van alle woningen, in Hollands Kroon heeft 9,2% van de huizen het laagste energielabel. Daarmee zit Hollands Kroon iets boven het provinciaal gemiddelde van 8,4% en Den Helder daar juist iets onder.

Ook de cijfers van omliggende gemeentes Schagen en Texel zijn gepubliceerd. In Schagen beschikt gemiddeld 55,1% van de huizen over energielabel A of B. Op Texel is dat 42,1%. Wat betreft slecht geïsoleerde huizen (energielabel F of G) doet Schagen het beter dan Texel; 6,6% tegenover 12,9%.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button