Sport

Indrukwekkende minuut stilte bij RCDH voor overleden oprichter

Advertentie:

Den Helder – RCDH hield zaterdag een minuut stilte voor de onlangs overleden Ernest William Leaning. De oprichter van de rugbyclub stond bij zijn vele rugbyvrienden beter bekend als Bill. Hij werd 86 jaar.

De indrukwekkende minuut stilte ging vooraf aan een competitiewedstrijd van een jeugdteam van RCDH, bestaande uit vijftien- en zestienjarige spelers. Hun tegenstanders waren de leeftijdsgenoten van RFC Haarlem. De jonge spelers waren vooraf ingelicht over de prestaties van Bill bij de club. “Ze waren onder de indruk en het is goed dat ze nu meer weten over de geschiedenis van deze club”, vertelt oud-voorzitter Sjaak van Rijn. “Tijdens de herdenking was het muisstil.”

Van Rijn komt nog regelmatig bij RCDH kijken. “Ik zou heel graag in het veld staan, maar dat lukt niet meer”, vertelt hij. “Deze heerlijke sport laat je niet meer los als je er eenmaal van in de ban bent geraakt. Het is fijn dat het goed gaat met RCDH.” Later deze maand verschijnt op Regio Noordkop een uitvoerige terugblik op de periode dat RCDH, toen nog RC Den Helder, werd opgericht. Ernest William (Bill) Leaning zal bij de club nooit vergeten worden.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button