Hollands Kroon

Hollands Kroon organiseert gratis informatieavond voor ouders die gaan scheiden

Adverentie

Nieuwe Niedorp – Gemeente Hollands Kroon organiseert samen met andere gemeenten op dinsdag 23 mei een bijeenkomst voor ouders die gaan scheiden. De bijeenkomst is onderdeel van scheidingsplein.nl, een website met informatie en advies voor mensen die gaan scheiden. Eén van de doelen van scheidingsplein is het voorkomen dat kinderen de dupe van de scheiding worden. Deze ouderbijeenkomst kan hierbij helpen.

Deze avond vertellen twee jongeren van gescheiden ouders hun persoonlijke verhaal. Zo krijgen aanwezigen een kijkje in het hoofd en hart van kinderen die betrokken zijn geweest bij een scheiding. Ook krijgen aanwezigen tips en adviezen en leren zij om de gevolgen voor kinderen zoveel mogelijk te beperken. Na de verhalen van de jongeren krijgen aanwezigen de kans om vragen aan hen te stellen. Ook zijn medewerkers van het wijkteam aanwezig om praktische vragen te beantwoorden.

Een scheiding heeft ook invloed op de omgeving. Denk aan opa’s, oma’s, nieuwe partners, broers, zussen, buren, beste vrienden. Ook zij zijn welkom op deze avond. Iedereen kan maximaal twee mensen meenemen. De bijeenkomst is alleen voor volwassenen en vindt plaats op dinsdagavond 23 mei van 19:30 tot 21:00 uur. De inloop is vanaf 19:15 uur. De bijeenkomst vindt plaats in Dorpshuis Prins Maurits aan Dorpsstraat 81 in Nieuwe Niedorp. Gratis aanmelden kan via de website van het Scheidingsplein. Deze avond wordt samen met Villa Pinedo georganiseerd, de stichting voor kinderen met gescheiden ouders.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button