Den HelderJeugd

Isa verkoopt Den Helder-badges om reis naar grootste scoutingskamp ter wereld te kunnen betalen

Den Helder – Isa (14) uit Den Helder is scout van scouting Jutters Willemsoord en gaat deze zomer op avontuur naar Zuid-Korea. Samen met bijna 2.000 andere scouts uit Nederland neemt zij namelijk deel aan de World Scout Jamboree; het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld. Hier komen meer dan 50.000 scouts uit 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring.

Om deze reis te kunnen betalen heeft Isa een Den Helder-badge ontworpen en laten maken. Deze badge is leuk voor op bijvoorbeeld een tas of jas. Op deze manier heeft Isa een originele sponsoractie georganiseerd om haar reis te kunnen betalen. Daarnaast werkt ze wekelijks in de supermarkt om te sparen voor deze unieke reis. De badge van Isa is eenvoudig te bestellen via deze link.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Wat een prachtig en origineel alternatief voor het sparen en inleggen van zakgeld Isa. Ik vind het ook een mooi embleem om te zien en zelfs de vlag hangt goed en dat is niet makkelijk wanneer je in je jonge leven al zoveel ´blauw wit rood´ vlaggen om je heen ziet, denk ik. Want, zei je nou ook alweer ´rood, wit, blauw´ van bóvenaf of van ónderaf. Ook vraag ik me trouwens af of dat nu een tent is die links van de vuurtoren gestikt is, een tent die bedoeld is om te verwijzen naar de ´Jamboree´ in Korea? Ik had zelf altijd een bijzonder prettig contact met ´Padvinders´, ik ben namelijk van vlak na de oorlog Isa dus ik was al volwassen toen het woord Scout ineens opdook. En hoewel ik zelf vind dat Nederlands heel wat stoerder klinkt dan Engels besef ik goed dat dit voor jou vast wel wat anders zal zijn. Daarom laat ik nu bij deze ook het woord padvinder maar voorgoed achter me, ik moet wel een beetje met de tijd mee proberen te gaan natuurlijk. Veel mensen klagen wanneer ze teveel woorden achter elkaar moeten lezen Isa, hun inspanningsbogen zijn niet meer wat ze ooit waren en dat komt vooral doordat veel mensen hun energie verspillen of vergeten dat je nu eenmaal niet alles hoeft te lezen wanneer je daar geen zin in hebt. En ik vind het natuurlijk leuk om in dit geval wat voor jou te schrijven zodat ik zo misschien wel een beetje kan meehelpen om jouw actie tot een succes te maken? 😉
    In Portugal kocht ik trouwens eens een hele cake in 1 keer van twee Scouts die bij de ingang van een marktterrein stonden om geld te verdienen zodat ze het jaar daarop naar Nederland te kunnen reizen voor een scoutingevenement, het werd wel een prijzige cake want ik betaalde er 10x de prijs voor 1 plakje voor maar dat had ik er voor over toen.
    Ik zag op internet dat jouw bijdrage voor de Jamboree meer dan 4000,- euro is als deelnemer. Wat een bak geld zeg, asjemenou… Ik denk dat jij de weg wel kent op internet om jouw speciale Helderse ´insigne´ te promoten, je bent tenslotte nu ook hier al in de digitale krant beland. Ik ga zeker zo´n ´embleem´ met de vuurtoren erop kopen voor (en van) jou Isa, ik zeg liever embleem want ik ben nu eenmaal niet zo van de Engelse woorden wanneer er ook mooie Nederlandse woorden voor zijn, als schrijver. 😉 Ook hoop ik voor je dat ´Regio Noordkop´ je hierna nog een enkele keer in de digitale krant ´aan het woord laat´ over het verloop en een mededeling over het eventuele eindresultaat van jouw prachtige actie. Een tip voor jou heb ik ook nog Isa: zorg dat je nog op een of andere manier een ´embleem´rage op het gemeentehuis weet te ontketenen want daar werken ambtenaren die erom bekend graag in de publiciteit te komen. Lukt je dat, dan ´haal´ je misschien ook nog wel het Noord-Hollands Dagblad daarmee en stijgen zo je kansen om je einddoel op tijd te verwezenlijken. Succes meid, zet hem op, laat je niet door wie dan ook uit het veld slaan hoor. Komt goed met jou! 😉

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: