Den Helder

Succesvolle aanbesteding project renovatie ‘Kade Het Nieuwe Werk’

Den Helder – De renovatie van “Kade Het Nieuwe Werk” is na een Europese aanbestedingsprocedure toegekend aan De Klerk Waterbouw uit Werkendam. De firma De Klerk heeft veel ervaring in het uitvoeren van watergeboden infrastructurele werken, zoals kadeconstructies.

Links naar recht: Jacoba Boldereij (Directeur PoDH), Henry Schaap (Directeur De Klerk), Kees Turnhout (Hoofd infra en ruimte PoDH), Edwin Sebregts (Projectleider De Klerk), Nick Maarse (Projectleider PoDH), kade Het Nieuwe Werk.

De gebruikers van de haven hebben optimale en veilige voorzieningen en kades nodig. Port of Den Helder zet zich daarom permanent in voor een goed onderhouden havengebied, waarbij zo goed mogelijk wordt rekening gehouden met de wijzigingen in gebruikerseisen zoals bijvoorbeeld grotere schepen, met meer diepgang. Na de renovatie van de Zeedoksluis, de Van Kinsbergenbrug en de Oostoeverbrug is het nu zaak om deze kade aan te pakken.

De kade “Het Nieuwe Werk” is gelegen in het zuidelijkste deel van de zeehaven, direct nabij de Koopvaardersschutsluis. De kade is dringend toe aan vervanging, vanwege de slechte staat van de kadeconstructie. De Kade Het Nieuwe Werk heeft momenteel een operationele functie in de haven voor het afmeren van schepen van de visserij en offshore.

Na de zomer
De werkzaamheden zullen na de zomer van start gaan. De renovatie zal gefaseerd worden uitgevoerd, zodat de kaderuimte deels beschikbaar blijft, met zo min mogelijk impact op de operatie van de haven. De betrokken gebruikers van het terrein en andere belanghebbenden worden separaat geïnformeerd over de details rondom de planning en werkzaamheden. Naar verwachting zal het werk eind 2024 worden opgeleverd.

De renovatie van Kade Het Nieuwe Werk is van groot belang voor de huidige operatie van Port of Den Helder, maar zal ook de eerste stap zijn in de uitvoering van het Maritiem Cluster, omdat in het ontwerp van de kadewand reeds rekening is gehouden met een vaarwegdiepte van 9 meter voor de toekomstige inrichting van het havengebied. Voor deze op de toekomstgerichte ontwerpeis zijn gelden uit de Regio en de Provincie toegekend.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button