Hollands Kroon

Tegeltaxi haalt tegels op in Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – Gemeente Hollands Kroon doet dit jaar weer mee met het NK Tegelwippen. Om inwoners massaal hun tegels te laten wippen kunnen zij de gewipte tegels gratis laten ophalen door de Tegeltaxi.

Europa beleefde vorig jaar de warmste zomer ooit en ook het begin van 2023 was in Nederland opvallend zacht. Meer groen in de tuin en in de straat beperkt overlast door klimaatverandering. Dit zorgt onder andere voor minder hitte, droogte en wateroverlast door piekbuien. Het planten van bomen kan het aantal sterfgevallen als gevolg van extreme hitte met een derde verminderen. Ook levert groen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid voor vogels, vlinders, bijen en andere beestjes in de tuin. Wij roepen daarom alle inwoners op om mee te wippen.

Alleen tegels, straatstenen of klinkers (geen gemengd sloopafval met gebroken puin, beton, grind, grond, zand, boomstronken of asfalt) komen in aanmerking voor de Tegeltaxi. De gemeente verzoekt bewoners de tegels zo dicht mogelijk langs de weg te plaatsen en te zorgen dat de tegels goed bereikbaar zijn voor een vrachtwagen, en dat de tegels makkelijk geladen kunnen worden met een grijper. Ook moet er rekening gehouden worden met auto’s, lantaarnpalen en eventuele andere obstakels. Bewoners kunnen de Tegeltaxi aanvragen via de website van gemeente Hollands Kroon. Daar staan ook de data en plaatsen waar de taxi langskomt.

Meer dan 25 vierkante meter
Bewoners die meer dan 25 vierkante meter willen laten ophalen, kunnen een mail sturen naar duurzaam@hollandskroon.nl. Zorg dat de tegels de avond voor je aangemelde datum opgestapeld langs de weg staan

Hollands Kroon werd vorig jaar Nederlands kampioen Tegelwippen in het klassement voor kleine gemeenten. De inwoners van de gemeente wipten in totaal ruim 150.000 tegels en hadden daarmee het hoogste aantal tegels per inwoner en bleven daarmee zelfs goed scorende gemeenten uit de grotere categorieën voor. De eindstand werd uiteindelijk bepaalde met de zogeheten TPI-score (tegels per inwoner). Met een TPI van 3142,26 was Hollands Kroon zelfs het beste van Nederland.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button