Verliezend JVC met slecht gevoel winterstop in

Julianadorp – De veldvoetballers van JVC hebben zondag in de tweede klasse met 4-1 verloren van FC Uitgeest. Het team van trainer Jitze Bosma is door deze nederlaag afgezakt naar de voorlaatste plek op de ranglijst.

In de eerste helft waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd. De ploeg van Bosma creëerde enkele kansen, maar de afwerking pakte niet goed uit. Uitgeest was wel effectief: de thuisploeg kwam op voorsprong door te zwak ingrijpen van de achterhoede. In de tweede helft kwam JVC via een goed ingeschoten strafschop van verdediger Jordy Bos weer op gelijke hoogte: 1-1. Lang kon JVC daar echter niet van genieten: nog geen vier minuten later maakte Uitgeest de 2-1. Ondanks deze tegenslag gaf het team van Bosma de hoop niet op en ging het opnieuw op jacht naar de gelijkmaker. Hierdoor ontstond veel ruimte voor Uitgeest, dat daar van profiteerde. Zo werd het 3-1. Dat het nog 4-1 werd was alleen interessant voor de statistieken.

Voor JVC is het nu winterstop. De ploeg uit Julianadorp begint het nieuwe jaar op 14 januari met een inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Saenden uit Wormerveer. JVC heeft een prima selectie die de nodige tegenslagen heeft gehad in de eerste helft van het seizoen. Volgens Bosma moet mogelijk zijn om na de winterstop de nodige punten te behalen en dan weer in de middenmoot terecht te komen.