Den HelderPolitiek

Corona: Den Helder doet het goed, maar vasthouden aan de regels blijft nodig

Den Helder ten tijde van de coronacrisis, het lijkt de stad minder hard te raken dan elders in het land. “Een maand geleden was de laatste melding van overlijden. Geen nieuwe besmettingen, geen nieuwe ziekenhuisopnames. De drukte op Hemelvaartsdag lijkt geen effect te hebben gehad. Net als de massademonstratie op de Dam of het heropenen van basisscholen ook geen negatieve invloed laten zien. Het is dan moeilijk voor een burgemeester om bij mensen te blijven benadrukken zich aan de regels te houden.

Toch is en blijft het volgens burgemeester Jeroen Nobel van Den Helder noodzakelijk om juist wel vast te blijven houden aan de regels. “Ik houd me vast aan het advies en aanwijzingen vanuit het RIVM”, aldus Nobel, die kritisch de maatregelen vanuit Den Haag volgt. “Als burgemeester word ik niet altijd even vrolijk over de signalen die worden afgegeven vanuit de landelijke politiek. Het is lastig uitleggen waarom voor de één een maatregel wel geldt en voor de ander niet. Je mag wel biljarten bij een biljartvereniging, maar niet in een café. Dat is niet uit te leggen. Het enige wat ik dan kan doen, is wijzen naar het besluit dat er ligt.”

En toch blijft de roep vanuit de burgemeester om voorzichtig te blijven doen, de anderhalve meter afstand aan te houden en thuiswerken zoveel mogelijk te blijven doen. “Het college is pas op 23 juni fysiek weer bij elkaar om de Kadernota te bespreken. Zelf wil je ook het goede voorbeeld geven om iedereen mee te krijgen in het verhaal. Het is nog niet over. Houd je aan afspraken. Mensen die dat moeten handhaven, doen dat niet voor hun lol, maar zorgen ervoor dat het virus niet zo’n grote uitbraak kent als we hebben gezien. Het kost energie en soms heel veel emotie. Het zijn zware, harde tijden. De crisis houdt niet alleen ons land, maar de hele wereld in bedwang.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button