Den HelderPolitiek

PVV: Fazantenstraat moet nu echt veiliger!

Den Helder – De verkeersveiligheid op de Fazantenstraat moet met spoed veiliger worden gemaakt. Dat vindt de PVV, die hierover vragen heeft gesteld aan het college. De weg lijkt soms wel een racebaan en bijna ongelukken komen regelmatig voor.

Dat er vaak te hard wordt gereden in deze straat is geen nieuws. Begin 2019 bleek al uit onderzoek van de Helderse afdeling van Veilig Verkeer Nederland dat meer dan de helft van de bestuurders de toegestane snelheid overtrad. Bewoners klagen dan ook al geruime tijd over deze situatie. Uit VVN-onderzoek bleek toen ook dat 70 procent van de fietsers zich in deze straat onveilig voelde en zelfs 48 procent van de voetgangers liep hier niet met een veilig gevoel.

Ruim een jaar later is er nog niets veranderd, zo concludeert de PVV. “Onze fractie heeft helaas meerdere signalen opgevangen van buurtbewoners die zich afvragen wanneer er nu eindelijk door de gemeente iets aan de snelheidsovertredingen op de Fazantenstraat wordt gedaan”, aldus fractievoorzitter Vincent van den Born. Van het college wil de PVV dan ook weten of zij de mening deelt, kijkende naar de klachten van een behoorlijk aantal buurtbewoners en de ronduit schokkende snelheidsmetingen, dat het van de zotte is dat er blijkbaar nog steeds geen adequate maatregelen door de gemeente zijn genomen om de verkeersveiligheid op de Fazantenstraat te verbeteren?

Opties om de weg veiliger te maken zijn bijvoorbeeld zig-zag-plekken of het verbieden van zwaar verkeer in deze straat. “Veel vrachtwagens nemen tegenwoordig de Fazantenstraat als sluiproute naar de TESO. Als de vrachtwagens komende vanaf de Schootenweg bij het kruispunt Schootenweg – Kievitstraat – Fazantenstraat bijvoorbeeld door bebording over de Kievitstraat geleid worden, ontstaat er een veiligere situatie.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button