Den HelderPolitiek

College over situatie Visbuurt: “Signalen van bewoners worden altijd serieus genomen”

Advertentie:

Den Helder – Het college B&W van de gemeente Den Helder heeft geconstateerd dat bewoners van de Visbuurt zich zorgen maken over het leefklimaat in de buurt en heeft de gemeentelijke inzet in de Visbuurt versterkt middels een taskforce. Dat schrijven zij in hun reactie op vragen die waren ingediend door de fractie Stadspartij Den Helder.

Aanleiding voor de vragen van de Stadspartij is de verhuur van kamers aan cliënten door Stichting Beacura aan de Spoorgracht. Het bestuur gaf eerder aan dat hiervan geen sprake zou zijn en dat er ook geen vergunning is aangevraagd. Echter, later bleek dat het pand aan de Spoortgracht in verbinding staat met een pand aan de Gasstraat waarvoor wel een vergunning verleend is aan de stichting. Volgens de partij maakt deze situatie kenbaar dat het bestuur onvoldoende oog heeft voor de zorgen van inwoners. De partij had namelijk al eerder signalen uit de buurt ontvangen over de aanwezigheid van de stichting in het pand. “We moeten de signalen vanuit de wijken meer serieus gaan nemen en deze mensen niet als een last zien, zoals nu wel gebeurd“, aldus de Stadspartij.

Het college zegt zelf al oog te hebben voor geluiden uit de wijk maar vindt het wel jammer dat zij niet op de hoogte waren van de situatie aan de Spoorgracht. “Signalen van bewoners worden altijd serieus genomen en onderzocht. Helaas is in het onderzoek naar het signaal betreffende de Spoorgracht 24 niet direct de relatie herkend met de verleende vergunning voor Gasstraat 5”, aldus het bestuur. De gemeente blijft het contact met de bewoners van de Visbuurt onderhouden en wil deze doormiddel van een taskforce verder intensiveren. “De afgelopen jaren zijn in het kader van de gebiedsgerichte aanpak de vraagstukken van de Visbuurt met de bewoners goed in beeld gebracht. Dat gesprek geven we uiteraard graag een vervolg.”

In het complex zijn momenteel nog geen cliënten van de stichting woonachtig, de gemeente is nog in gesprek over de aard van het voorgenomen gebruik. Al eerder gaf een woordvoerder van de stichting aan dat het in dit geval niet gaat om een bijzonder moeilijke doelgroep. “De mensen die er komen wonen zijn zelfredzaam, hebben veelal een baan en nemen deel aan de maatschappij. Zij hebben door bijvoorbeeld een depressie of scheiding even wat hulp nodig, maar geen constante begeleiding of intensieve zorg.” Er zal dus ook geen overlast plaatsvinden. Momenteel huurt de stichting al zes woningen in de directe omgeving. Volgens de woordvoerder weten maar weinig mensen dit, omdat ook hier geen sprake is van overlast.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

2 reacties

  1. En ook nooit doen we hebben al genoeg begeleidt wonen in de buurt, met de nodige problemen.

    Zet ze maar eens in een “dure” buurt e niet altijd in en buurt die het al lastig heeft.

  2. Laat ze ook maar eens wat dat doen aan die vuurwerkboer die overal pandjes opkoopt en geschikt maakt voor bewoning en ze dan vervolgens lekker gaat uitmelken.Die maakt ook zwaar gebruik van de ellende van anderen.

Wellicht ook interessant

Back to top button