Den HelderZakelijk

Zeestad genomineerd voor prestigieuze Gouden Piramide

Den Helder – Ontwikkelmaatschappij Zeestad is genomineerd voor de Gouden Piramide. Dit is de tweejaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. “Een fantastische pluim voor Zeestad, Den Helder en de stadsontwikkeling”, noemt directeur Ferdinand Vreugdenhil de nominatie.

Zeestad komt in aanmerking voor de prijs voor de revitalisering van het Stadshart in Den Helder. De jury roemt de consistente en voortvarende aanpak van het centrumgebied, die nu al meer dan tien jaar consequent wordt volgehouden. Zeestad is samen met vier andere projecten geselecteerd uit zo’n vijftig inzendingen, waarvan de kwaliteit volgens de jury ‘verrassend hoog’ was.

Rijksbouwmeester Floris Alkemade maakte de genomineerden voor de prijs donderdagochtend bekend in een video. Over het Helderse Stadshart zei hij het volgende: “Een waanzinnig interessant project, een moeilijk project dat al heel lang loopt. Het wordt met zoveel doorzettingsvermogen ingezet. Er is geen makkelijke politieke situatie, maar het plan blijft zich desondanks ontwikkelen. Dat gaan we graag bezoeken.” In oktober gaat de jury bestaande uit onder andere de Rijksbouwmeester, architecten en medewerkers van woningcorporaties namelijk op bezoek bij de verschillende projecten.

Directeur Ferdinand Vreugdenhil is blij met de nominatie: “Het is ontzettend fijn dat er vanuit het Rijk waardering komt voor het werk dat we in Den Helder hebben verricht en dat onze werkzaamheden worden opgemerkt. Deze nominatie laat zien dat onze aanpak werkt en geeft ons steun in de rug dat we op de goede weg zijn, en door moeten gaan op deze manier. Wij zullen met trots de jury ontvangen in het najaar en laten zien wat Den Helder in huis heeft.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button