Den HelderJeugdVideo

Groep 7 De Dijk wint AZ Foodclinic met vlog (video)

Advertentie:

Den Helder – De Rabo AZ Foodtour is een compleet interactief lesprogramma voor groepen 7/8 waarin voedsel en gezonde voeding centraal staat. Leerlingen duiken in thema’s als gezond eten, etiketten lezen en sportvoeding. Elke les behandelt een actueel voedsel- of gezondheidsthema. Zo leren ze op een leuke manier alles over voedsel en gezonde voeding.

Honderden klassen deden mee, maar groep 7 van basisschool De Dijk is samen met negen andere scholen geselecteerd voor de allerbeste vlog. De leerlingen deden mee aan de Rabo AZ Foodtour en hebben een Foodclinic gewonnen bij het AZ stadion. De leerlingen met de allerbeste vlog winnen de ultieme hoofdprijs: het bijwonen van een wedstrijd van AZ.

De Foodclinic is een leerzame en sportieve dag over voeding en sport. De Foodclinic bestaat uit verschillende onderdelen: Ontvangst in het stadion, sportactiviteiten op het veld, rondleiding door het stadion, meet & greet Timo (AZ-vlogger) en afsluitend aan dit programma een lunch.

Vloggen
Met filmpjes van AZ-spelers, trainers en voedingsdeskundigen werd de lesstof aan de klas gepresenteerd. Vervolgens voerden de leerlingen de opdrachten uit, vastgelegd in vlogs. Ze kregen hierbij hulp van AZ-vlogger Timo en kropen zelf in de huid van vlogger.

“We kregen als eerst een les van Timo. Toen we thuis waren konden we gewoon met onze telefoon filmen. Ik heb heb toen toen voor mijn vlog wraps met kipfilet en sla gemaakt voor de klas. “De vlogs gingen over verschillende dingen. In les één gingen we onszelf voorstellen, in les twee gingen we wereld gerechten maken, in les drie gingen we voedselverspillingen hebben en over de voedselbank en in les 4 hebben ik en twee andere kinderen een streekproduct-prezi gemaakt” verteld een leerling van De Dijk.

Elke vlog behandelt een actueel voedsel- of gezondheidsthema. Zo leren ze op een leuke manier alles over voedsel en gezonde voeding. “Voor les twee hebben wij paprika-muffins gemaakt en voor les zeven hebben we een sportdrank met blauwe bessen gemaakt. Als we hebben gewonnen wordt tijdens de rust van van een wedstrijd onze vlog op het scherm laten zien aan duizenden mensen.” 28 juni krijgen de leerlingen te horen wie de winnaar is.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button