Noord-Holland

Kleinste stijging autobezit in Noord-Holland

Advertentie:

Noord-Holland – Tussen 2005 en 2020 is in Noord-Holland het autobezit per huishouden toegenomen met 5,3 procent. De provincie heeft hiermee de minst sterke stijging van heel Nederland. In vier gemeenten binnen Noord-Holland nam het aantal auto’s per huishouden zelfs sterk af. De sterkste daling was te zien in Diemen: hier hadden huishoudens zelfs gemiddeld 17,8% minder auto’s. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van meest recente CBS-data.

In Noord-Holland zijn er grote verschillen per gemeente, wat autobezit per huishouden betreft. In de gemeenten Diemen (-17,8%), Amsterdam (-4,4%), Amstelveen (-2,6%) en Ouder-Amstel (-2,5%) nam het aantal auto’s per huishouden de afgelopen 15 jaar af.

In de overige gemeenten binnen de provincie nam het aantal auto’s per huishouden juist toe. De afgelopen 15 jaar was de grootste stijging in het autobezit te zien in Beemster. Hier nam het aantal auto’s per huishouden toe van 1,05 naar 1,26 (+19,3%). Ook in Hollands Kroon (+18,6%) nam het aantal auto’s op de oprit sterk toe.

Klik hier voor meer informatie

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button