Kleinste stijging autobezit in Noord-Holland

Noord-Holland – Tussen 2005 en 2020 is in Noord-Holland het autobezit per huishouden toegenomen met 5,3 procent. De provincie heeft hiermee de minst sterke stijging van heel Nederland. In vier gemeenten binnen Noord-Holland nam het aantal auto’s per huishouden zelfs sterk af. De sterkste daling was te zien in Diemen: hier hadden huishoudens zelfs gemiddeld 17,8% minder auto’s. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van meest recente CBS-data.

In Noord-Holland zijn er grote verschillen per gemeente, wat autobezit per huishouden betreft. In de gemeenten Diemen (-17,8%), Amsterdam (-4,4%), Amstelveen (-2,6%) en Ouder-Amstel (-2,5%) nam het aantal auto’s per huishouden de afgelopen 15 jaar af.

In de overige gemeenten binnen de provincie nam het aantal auto’s per huishouden juist toe. De afgelopen 15 jaar was de grootste stijging in het autobezit te zien in Beemster. Hier nam het aantal auto’s per huishouden toe van 1,05 naar 1,26 (+19,3%). Ook in Hollands Kroon (+18,6%) nam het aantal auto’s op de oprit sterk toe.

Klik hier voor meer informatie

Exit mobile version