Sport

Meiden van start in Tour de Lasalle, koppositie voor Müller en Bader

Den Helder – De derde dag van de Tour de Lasalle betekende de entree van de meisjes Nieuwelingen en Junioren, in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. Vanuit het hele land waren uiteindelijk 76 dames naar Den Helder gekomen en velen van hen al een dagje eerder. Ook telt de wedstrijd enkele renners uit Australië, Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië. De buitenlanders speelden zaterdag echter nog geen rol van betekenis.

Voor de jongedames stond er eerst een tijdrit op het programma en daarna de omloop over de zeedijk, met traditioneel flinke wind tegen. De rit ging over een afstand van 5,1 kilometer. De start was ter hoogte van Lands End en de finish onderaan de dijk ter hoogte van de Postbrug. De tijdrit bij de Nieuwelingen werd gewonnen door Jenna van Tongeren in 8 minuut en 36 seconden. Op de tweede plaats eindigde Roos Müller en Megan Arens zette de derde tijd neer. Bij de Junioren won Silje Bader (8.30.89), net voor Zoë van Velzen (8.31.30) en Maartje Redder (8.35.50).

De Bakker Geluid Omloop voor de dames had een rustig verloop. Aan de zeezijde zakte het tempo volledig in, waarna er onder de dijk weer snoeihard werd gereden. Twee complete pelotons bereikten uiteindelijk de eindstreep. Bij de Nieuwelingen finishte Maureen Abma als eerste, voor Roos M”ller en Esmee Blok. Müller is de nummer 1 in het klassement. Bij de junioren klopte Silje Bader Carmen van der Veen en Lisa van Belle. Bader is na de eerste dag de leidster in het algemeen klassement.

Het criterium voor de meiden begint zondag om 11.30 uur op de Javastraat.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button