Cultuur/NatuurDen HelderOverige

Ontdek de natuur van Den Helder

Den Helder – Een fietstocht door Den Helder van zo’n 26 kilometer, onderweg krijgen de deelnemers uitleg over het nut van de fietshelm en worden ze getrakteerd op nog een paar activiteiten. “Die blijven vooralsnog even een verrassing”, aldus Marijke de Wijs van Team Sportservice. Ze is een van de organisatoren van de eerste Fiets- en Ontdekdag in Den Helder en omgeving. De fietsdag vind plaats op donderdag 23 juni.

“De Fiets- en Ontdekdagen zijn onderdeel van het project Doortrappen. Dat project wil ouderen leren over, bewuster maken van en nog meer plezier beleven aan fietsen. Wij geven invulling aan Doortrappen voor de gemeente Den Helder, Schagen en Hollands Kroon. De fietsdagen die we organiseren zijn voor senioren die nog graag fietsen en misschien wel meer willen leren over fietsen”, licht Marijke de Wijs van Team Sportservice toe.

De deelnemers starten om 12.30 uur vanaf het nieuwe kantoor van Team Sportservice op Willemsoord. Deelname is gratis. Onderweg krijgt iedereen een kopje koffie of thee en is er een stop. “We hebben iemand uitgenodigd die vertelt over de voordelen van een fietshelm. Onlangs is die veel in het nieuws geweest. Een aantal artsen heeft de Landelijke dag van de Fietshelm uitgeroepen en neuropsycholoog Erik Scherder lichtte meermaals toe waarom het verstandiger is om, zeker als je wat ouder bent, een helm te dragen. Het imago moet alleen nog een beetje opgepoetst worden. Dat hopen we te doen tijdens deze fietsdag.”

Quiz in School 7
Aan het einde van de fietsdag wacht er nog een quiz in bibliotheek School 7 in de binnenstad. Daar wordt nog een kop koffie of thee met wat lekkers erbij geserveerd. Wie wil kan daarna nog een rondje lopen door de mooiste bibliotheek van Nederland en een kijkje nemen bij de informatietafel over fietsen en bewegen.

Aanmelden
Deelname aan de Fiets- en Ontdekdagen is gratis. De start is 23 juni om 12.30 uur. Inschrijven kan via noordhollandactief.nl, mdewijs@teamsportservice.nl of bel 0223-684726. Deelnemers ontvangen tijdens het fietsen een gratis fietskaart.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button