Sport

Tadema wint, maar Van Nierop blijft in het geel

Den Helder – Met nog een etappe te gaan is Glenn van Nierop nog altijd de leider in het algemeen klassement van de 67e Tour de Lasalle. De winnaar van 2021 en 2015 heeft na de omloop van zaterdag 42 seconden voorsprong op Thijs Zuurbier en 44 op Pim Hackmann. De tijdrit werd zaterdag gewonnen door Van Nierop, de omloop over de dijk door Rijk Tadema. Het afsluitende criterium gaat zondag om 14.00 uur van start op de Javastraat.

De Denhelder.online Omloop van de heren ging zaterdag rond 14.30 uur van start. Hierin was het de eerste rondes erg onrustig in de kop en waaide er aan het einde diverse losse renners en kleine groepen af. Uiteindelijk ontstond er drie ronden voor het einde een kopgroep van 7 renners. Dit bleek de juiste ontsnapping te zijn. Van deze zeven mannen was Rijk Tadema de rapste, voor nummer 43 Gaatze Postma en nummer 49 Joris de Boer.

Truien
Het geel zit dus nog altijd om de schouders van Glenn van Nierop. De blauwe trui is zondag voor Thijs Zuurbier, het wit voor Kay Blokdijk en de groene puntentrui voor Joris de Boer. Texelaar Dave Huijsman heeft zondag de eer van start te mogen in de Regio Noordkop Trui. Kees Pameijer scoorde ook zondag weer 5 punten voor het klassement van de meest strijdlustige renner en hij is hiermee definitief de strijdlustigste van deze Tour de Lasalle. Hij vertrekt zondag dus in het zwart.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button