Hollands KroonSport

Voetbal: afscheid tweelingbroers van SV Kleine Sluis

Advertentie:

Anna Paulowna – De tweeling Bart en Geert Weel hebben afscheid genomen van het voetbalelftal van SV Kleine Sluis. De beide 33-jarigen hebben hele mooie jaren bij Kleine Sluis meegemaakt.

Afscheid
Geert had al eerder aangekondigd dat hij zou stoppen bij het eerste. Niet veel later nam zijn broer ook deze beslissing. Ze behoorden ooit bij een unieke sterke lichting voor de dorpsclub. Beide heren kregen vorig jaar een onderscheiding voor 25 jaar lidmaatschap. Ze kunnen terugkijken op vele titels en prachtige wedstrijden tegen teams uit de directe omgeving. Helaas verliep dit seizoen dramatisch voor Kleine Sluis.

Nederlagen
Het was de eerste keer dat de broers moesten meemaken dat er voortdurend met grote cijfers werd verloren. En vaak vielen die treffers in de slotfase. Aanvallend gezien had het team amper stootkracht in huis. De sfeer in de kleedkamer en de opkomst bij de trainingen bleef goed. Trainer Remy Zoer slaagde er in zijn selectie ondanks de slechte resultaten op de groene grasmat enthousiast te houden. De broers zijn dan ook zeer te spreken over Zoer, die ze een mensen-mensen-mens noemen en groepsdynamiek in de selectie bracht.

Hecht contact
Bart en Geert blijven ongetwijfeld contact met SV Kleine Sluis houden. Het is jammer dat ze met een degradatie op zak zijn vertrokken. Maar werk en het gezin staat nu voorop. Geert heeft een dochter van bijna een jaar. Op zondag wil hij zijn gezin zijn. Bart wordt binnenkort vader. Ze hebben samen een bouwbedrijf. En al die prachtige jaren bij hun grote voetballiefde zal niemand ze ooit kunnen afpakken.

Applaus
Jeroen Woutering klapt voor de broers die stoppen in het eerste elftal. Geert Weel wordt geroemd om zijn snelheid. “En hij wist goed wat een tegenstander deed zodat hij er zijn voordeel als aanvaller uit kon halen. Zijn scorend vermogen was een unieke gave. Geen schot in de kruising of een streep via de onderkant van de lat, maar rustig en bekeken met de binnenkant van zijn voet omdat hij wist waar de keeper stond. Inzicht in het spelletje en niet te beroerd om terug te verdedigen.” Die inzet is volgens zijn broer een familiedingetje.

Terugblik

Het zijn allemaal herinneringen aan vroeger dat voorbij is. De titels, rechtstreeks of uit beslissingswedstrijden. Winnen bij ZAP van JVC omdat de verdediger min of meer toevallig een assist gaf op zijn broer, afmaker en matchwinnaar. Toch weet de tweeling al dat ze niets hoeven te missen in het derde. “De beleving, gezelligheid en het genot om ook thuis bij het gezin te kunnen zijn. Zonder verplichting.”

Zijspoor
Bart Weel: “Ik hoopte ooit te moeten stoppen omdat ik er als 32-jarige uitgespeeld werd. Dat ik na weer een seizoen op de bank zou zeggen ’ik kap ermee.’ Maar we bleven presteren. De trainer zag het en daarom stelde hij ons op. Toch mooier dan op een dwaalspoor te belanden.”

Geen ZAP, geen derby

De degradatie van Kleine Sluis naar de Derde klasse betekent vooral dat er, buiten de kermiswedstrijd, geen Polderse streekderby zal zijn. “Dan moeten ze de spanning maar vast opbouwen voor later. Elke regio heeft zo’n wedstrijd waar naar uit wordt gekeken. Wij wilden altijd aantonen met eigen jeugd meer te kunnen dan ZAP dat verder keek. Als we verloren maakte het niet uit. Dat was logisch tegen betere spelers.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button