Den Helder

Feestelijke opening voor Ontmoetingsgroep Dorus Rijkers

Advertentie:

Den Helder – Zorggroep Tellus en Wonen Plus Welzijn zijn vijf maanden geleden gestart met de ontmoetingsgroep Dorus Rijkers in het gelijknamige Nationaal Reddingmuseum op Willemsoord. Ontmoetingsgroep Dorus Rijkers is bedoeld voor mensen met geheugenproblematiek en hun mantelzorgers.

De groep wordt inmiddels goed bezocht en blijkt te voorzien in een behoefte. “Het Reddingmuseum is een fijne plek om elkaar te ontmoeten en deel te nemen aan een gevarieerd aanbod aan activiteiten”, aldus Wilco van der Most, bestuurder van Zorggroep Tellus.

“Na mijn eerste bezoek voelde ik mij al onderdeel van de groep”, vertelt Pieter Plaatsman (74 jaar). “We hebben allemaal in verschillende sectoren gewerkt en hebben verschillende achtergronden. Hier worden we één. We hebben allemaal hetzelfde probleem, we worden vergeetachtig. Dat maakt helemaal niet uit. Ik vind het ontzettend leuk om hier te zijn, verschillende mensen te ontmoeten en naar elkaars verhalen te luisteren.”

Opening ontmoetingsgroep
Scheidend bestuurder Peter de Wit van Wonen Plus Welzijn zal op dinsdag 18 juni de Ontmoetingsgroep officieel openen met een receptie voor genodigden.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button