Sport

Glenn van Nierop van op de motor naar achter de motor

Advertentie:

Den Helder – Glenn van Nierop was de afgelopen dagen als verslaggever van de Tour de Lasalle actief bij Regio Noordkop. De drievoudig winnaar van de vierdaagse wielerwedstrijd deed dat vanaf de motor. Komend weekend verschijnt Van Nierop tijdens een stayerwedstrijd in Duitsland weer achter de motor.

Van Nierop werd door sommige mensen langs de kant bestempeld als de nieuwe Theo Koomen, de legendarische verslaggever bij de Tour de France in de jaren ’70 en ’80. Voor een internationale stayerswedstrijd is van Nierop, brons bij het laatste NK stayeren, komend weekend samen met zijn Belgische gangmaker Edwin Smeulders uitgenodigd in het Duitse stadje Heidenau, vlakbij Dresden. Er zullen zeven stayers aan de start verschijnen uit Duitsland, Tsjechië, Frankrijk en Nederland.

Van Nierop kwam, om zijn conditie op peil te houden, elke dag op de fiets vanuit Wieringerwaard naar Den Helder. Want elke kilometer telt. “Ik ken uit dit startersveld maar twee stayers. Het is een 200 meter baantje. Dus ik durf niets te zeggen of ik op het podium kom. Met Edwin kwam ik bij het NK op de derde plaats. Aan hem zal het zeker niet liggen”, was Glenn zijn antwoord of hij met bloemen thuis zal komen.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button