Uitgaan

Kunstenares Anna Rudolf geeft lezing en rondleiding in Kunsthal 45

Advertentie:

Den Helder – Een bijna drie meter hoge tekening van Anna Rudolf is te bewonderen op de expositie Down to Earth in Kunsthal 45. Zaterdag 15 juni zal zij over haar werk en tekeninstallaties vertellen.

De tekeninstallaties van Rudolf zijn ruimtes die helemaal betekend zijn en die normaal niet te betreden zijn. Bezoekers stappen dan als het ware helemaal in de tekening. Afgelopen januari kwam Rudolf haar boek Drawing without End uit over deze tekeninginstallaties. Tijdens de lezing toont de kunstenares foto’s uit dit boek en vertelt ze hoe ze tot dit werk gekomen is. 

De tekeninstallaties ontstaan niet alleen in Rudolf haar atelier. Het Musée Espace Arlaud in Lausanne in Zwitserland nodigde haar uit tijdens een tentoonstelling in een grote zaal een nieuwe installatie te maken, waar bezoekers het ontstaansproces konden volgen. In een kort filmpje is deze middag ook te zien hoe zij in een lege witte ruimte begin te tekenen tot de eerste tekeninstallatie af is.

Aanvang
De lezing en rondleiding van Anna Rudolf vinden zaterdag 15 juni om 15:00 uur plaats in Kunsthal 45, gevestigd aan Spoorstraat 128 in Den Helder. Meer informatie is te vinden op de website van Kunsthal 45.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button