Uitgaan

Landschap Noord-Holland organiseert midzomernacht wandeling door Noordduinen

Advertentie:

Den Helder – Landschap Noord-Holland houdt zaterdag 22 juni een midzomernacht wandeling door de Noordduinen bij Den Helder. Tijdens deze tocht kunnen wandelaars ontdekken wat er allemaal tot leven komt tijdens de nacht. Nachtvlinders, vleermuizen en ook de vogels blijven ’s nachts actief.

Op de avond van Sint Jan kwamen vroeger buurtgenoten bij elkaar en maakten met zijn allen een groot vuur. Sint Jan wordt gezien als het begin van een nieuwe periode in het jaar. Ook de natuur verandert. ‘Met Sint Jan draait het blad zich om’ is een gezegde. Om deze overgangsperiode in de natuur te vieren organiseert Landschap Noord-Holland deze midzomernacht wandeling in de Noordduinen.

Deelnemers zullen ontdekken dat de duinen ’s nachts eigenlijk pas echt tot leven komen. Vleermuizen maken jacht op nachtvlinders. Een uil vliegt stilletjes voorbij, mogelijk is deze zelfs te zien in het schijnsel van een zaklamp of te herkennen aan zijn geluid. De duinen zijn ook een goede plek om de sterrenhemel te bewonderen. Hoe minder lichtvervuiling, hoe meer er te zien is.

Aanvang
De organisatie roept op om goede wandelschoenen aan te trekken. Uiteraard blijft iedereen wel op de paden, vanwege het broedseizoen. De midzomernachtwandeling vindt 22 juni van 23:00 tot 01:00 uur plaats. De parkeerplaats bij Jan Verfailleweg 622 vormt het vertrekpunt. Meer informatie is te vinden op de website van Landschap Noord-Holland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button