Sport

“Tour de Lasalle is verplicht bucketlistmateriaal”

Advertentie:

Den Helder – Dat de Tour de Lasalle bijzonder is, dat weten velen in de Kop van Noord-Holland al jaren. Het is misschien anders dan dertig jaar geleden, maar het is nog altijd een echt unieke wedstrijd. Steeds meer renners van buiten de Noordkop weten dat en nu, dankzij ‘de buik van het peloton‘, kan heel Nederland hier kennis van nemen.

Het wielrenblog blikt in een enthousiast verslag terug op belevenissen van een renner in de tour. “Dit is verplicht bucketlistmateriaal”, schrijft de anonieme auteur. “Dichter bij het rijden van een etappekoers ga je als amateur in Nederland niet komen.”

Na een beschrijving van wat de deelnemer zoal meemaakt tijdens vier dagen tour, besluit de auteur met een oproep: “Volgend jaar lustrum. Laten we gewoon allemaal gaan. Supergaaf”, want: “Ik heb nog nooit zo afgezien, ik ben nog nooit zo moe geweest, maar dichter bij het leven van een ronderenner ga ik waarschijnlijk niet komen.”

Ook voor de kritische inwoners van Den Helder (vroeger was het beter, er doet niemand meer uit Den Helder mee, er staat geen hond langs de kant, waarom moet de weg nu weer afgesloten zijn…) gewoon een leuk verhaal om even te lezen. Doen!

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

1 reactie

  1. Als mede-organisator en ik denk te spreken namens de ongeveer 100 vrijwilligers apetrots op dit verslag en zeker op de zin die volledig klopt “Dichter bij het rijden van een etappekoers ga je als amateur in Nederland niet komen.”

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button